Zorgorganisatie ‘s Heeren Loo en Solarpark Galecop vernieuwen de energiesector

‘s Heeren Loo neemt voortaan 42 procent van de energiebehoefte van een van zijn woonzorgparken rechtstreeks af bij Solarpark Galecop, producent van duurzame energie. Daarmee schakelen beide partijen de traditionele energiebedrijven als tussenschakel uit. Zo betaalt ‘s Heeren Loo een scherper – en dus goedkoper – tarief voor zijn energie, terwijl Solarpark Galecop een betere – en dus hogere – prijs krijgt voor de duurzaam geproduceerde zonne-energie.

Arthur Simons van Solarpark Galecop en Jan Fidder van ’s Heeren Loo sluiten de energielevering aan.
©'s Heeren Loo
Arthur Simons van Solarpark Galecop en Jan Fidder van ’s Heeren Loo sluiten de energielevering aan.

‘s Heeren Loo is samen met inkooppartner CT Energy uitgekomen op deze vernieuwende samenwerking met Solarpark Galecop. ‘s Heeren Loo heeft zijn energiehuishouding inmiddels ‘data gestuurd’ ingericht. Daarom is het mogelijk om via het aggregatieplatform InteraCT van CT Energy op per uur gematchte basis energie te betrekken én af te rekenen. Rechtstreeks van een duurzame energieproducent.

‘s Heeren Loo is de eerste zorgorganisatie in Nederland, zelfs in Europa, die op directe, data-gestuurde wijze haar duurzame energie inkoopt.

Hiermee zijn wij er zeker van dat we groene energie uit Nederland afnemen’, zegt Jan Fidder, voorzitter van de Raad van Bestuur van ‘s Heeren Loo. ‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een (verstandelijke) beperking. Met meer dan 125 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Fidder: ‘We kiezen bewust voor Nederlandse energie, omdat we de groene energiemarkt in ons land willen stimuleren. Wij hebben onszelf drie beloftes gedaan: goed leven voor cliënten, mooi werk voor medewerkers en een duurzaam gezonde organisatie.’

Lees verder op de VGN website