Nieuwbouw Aeres Hogeschool Almere: 'de Groene long' toonbeeld van duurzaamheid

De in aanbouw zijnde nieuwe vestiging van Aeres Hogeschool Almere heeft nu al de bijnaam ‘Groene Long’. Het wordt een toonaangevend gebouw op gebied van klimaatadaptie (groen), duurzaamheid (warmte, energie, materialen), circulariteit en gezondheid.

Impressie van het nieuwe pand van de Aeres Hogeschool Almere
©Aeres Hogeschool
Impressie van de in aanbouw zijnde 'Groene Long' van Almere

Door het open concept en het groen dat door het gebouw wordt gevlochten, fungeert het gebouw als een ademend en open geheel. Een groene long, symbool voor het leven zelf! In het gebouw zal zichtbaar worden dat het motto van de hogeschool: “laat de stad leven” echt van toepassing is. In elke ruimte in het gebouw is daglicht aanwezig, direct via de gevel en indirect via de vides en open ruimtes. Waar je binnen ook bent, je staat altijd in contact met buiten, met het leven in de stad. Daarnaast is het gebouw letterlijk groen met een levende gevel van planten.

Het gebouw telt vijf verdiepingen met in totaal 4000 m2 oppervlakte aan lokalen, studieruimtes en kantoren. Daarin is ruimte om aan 900 studenten onderwijs te geven. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen en bovenop komt een daktuin met plek om te lunchen en om projecten met planten uit te voeren en tentoon te stellen.

Lees meer op de website van Aeres Hogeschool Almere.