Over Nationale Klimaatweken

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster werken en leven. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. Veel organisaties dragen hun steentje al bij. Om nóg meer organisaties te helpen zich in te zetten voor een beter klimaat, zijn van 12 oktober tot en met 6 november 2020 de Nationale Klimaatweken. Doet jouw organisatie ook mee?

Iedereen doet wat

Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. Dat is belangrijk voor de toekomst van onszelf en onze kinderen. Daarom roepen we organisaties in héél Nederland op mee te doen met de Nationale Klimaatweken. Van gemeenten tot waterschappen en van multinationals tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Samen zetten we alle duurzame activiteiten in de spotlights en brengen we heel Nederland in beweging om een extra stap te zetten voor het klimaat.

Wat kan jij doen?

Meedoen met de Nationale Klimaatweken kan van 12 oktober tot en met 6 november 2020. Met jouw organisatie bepaal je zelf hoe en op welke dag(en) je meedoet. Als je meedoet kun je deze toolkit gebruiken. De toolkit bevat onder andere teksten, flyers en tips over de Nationale Klimaatweken. 

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van wat je kan doen.

Deel informatie

Tijdens Open Dagen kan je duurzame projecten in de schijnwerpers zetten. Of presenteer het duurzaamheidsverslag van jullie organisatie.

Organiseer activiteiten

Je kan webinars, debatten en bedrijfsbezoeken over verduurzaming organiseren. Ook kan je huizenbezitters helpen met zonnepanelen en het isoleren van hun woning. Of organiseer duurzame speurtochten en andere buitenactiviteiten voor kinderen in de herfstvakantie.

Maak anderen enthousiast

Breng je achterban op ideeën door ze tips te geven om duurzaam te vernieuwen. Of deel succesverhalen over duurzaamheid en bied duurzaamheidschecks aan. Je kan ook samenwerken met de media zodat duurzaamheidsexperts en duurzame projecten de aandacht krijgen die ze verdienen.

Meld je activiteit of praktijkverhaal aan

De Nationale Klimaatweken zijn van en voor iedereen. Ze vinden plaats onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op 12 oktober trapt minister Wiebes tijdens een evenement van het klimaatplatform onder leiding van Ed Nijpels de Nationale Klimaatweken af. Vanaf dat moment volgen er vier weken lang veel activiteiten, waaronder de politieke Klimaatdag. Ook bezoeken bewindspersonen uiteenlopende projecten en activiteiten in het land.

Samen zetten we duurzame activiteiten en praktijkverhalen in de spotlights. Heb of werk jij bij een organisatie die onderdeel wil zijn van deze grote beweging en zichtbaar wil meewerken aan een duurzamere toekomst voor Nederland? Meld dan hier de duurzame activiteit van jouw organisatie aan of deel jouw praktijkverhaal. Ook als je eerst wilt praten over jouw mogelijkheden, laat het ons weten.

Vragen?

Mail naar klimaatweken@minezk.nl.