Deelnemen

Deelnemen

De Nationale Klimaatweken organiseren we niet alleen. Met mooie praktijkverhalen en duurzame activiteiten van organisaties, brengen we heel Nederland in beweging om een extra stap te zetten voor het klimaat. Doet jouw organisatie ook mee?

Over de Nationale Klimaatweken

Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. Dat is belangrijk voor de toekomst van onszelf en onze kinderen. Daarom roepen we organisaties in héél Nederland op mee te doen met de Nationale Klimaatweken. 

De Nationale Klimaatweken vinden plaats van 12 oktober tot en met 6 november 2020, onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op 12 oktober trapt minister Wiebes tijdens een evenement van het klimaatplatform onder leiding van Ed Nijpels de Nationale Klimaatweken af. Vanaf dat moment volgen er vier weken lang veel activiteiten, waaronder de politieke Klimaatdag. Ook bezoeken bewindspersonen uiteenlopende projecten en activiteiten in het land.

Meld je aan!

De Nationale Klimaatweken zijn van en voor iedereen: van gemeenten tot waterschappen en van multinationals tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Heb of werk jij bij een organisatie die onderdeel wil zijn van deze grote beweging en zichtbaar wil meewerken aan een duurzamere toekomst voor Nederland? Meld dan hier de duurzame activiteit van jouw organisatie aan of deel jouw praktijkverhaal. Als je meedoet kun je deze toolkit gebruiken. De toolkit bevat onder andere teksten, flyers en tips over de Nationale Klimaatweken. Ook als je eerst wilt praten over jouw mogelijkheden, laat het ons weten.

Vragen?

Heb je een vraag over de Nationale Klimaatweken? Mail naar klimaatweken@minezk.nl.