Klimaatambassadeurs van de Toekomst doen mee met Cyling4Climate: fietsen langs de Nederlandse NAP+1 lijn

Nederland heeft maar één Klimaatgezant: Marcel Beukeboom die op 12 oktober tijdens de start van de Nationale Klimaatweken op zijn fiets stapt om in vier dagen langs de Nederlandse NAP+1 lijn van Noord-Brabant naar Groningen te fietsen. Eén klimaatgezant is echter veel te weinig, gezien de omvang van deze belangrijke taak. Daarom is dit jaar een unieke opleiding tot klimaatambassadeur van de toekomst van start gegaan.

Jonge klimaatambassadeurs

Acht jonge, gemotiveerde mensen worden een jaar lang meegenomen in de wereld van de Klimaatgezant en krijgen inzicht in alle aspecten van de klimaattransitie. Masterclasses van gerenommeerde experts, veldbezoeken en werken aan eigen innovaties en presentaties zijn onderdeel van dit boeiende traject. Deze acht jongeren gaan mee met  Marcel Beukeboom tijdens de Nationale Klimaatweken langs de randen van het nieuwe Nederland, als onderdeel van het introductieprogramma tot klimaatambassadeur. De klimaatambassadeurs van de toekomst werken mee om de boodschap van fietstocht onder de aandacht te brengen, bedenken hiervoor content en spelen daarin ook een rol. Ofwel: training on the job.