Home

Zet je met jouw organisatie in voor een beter klimaat

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster werken en leven. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. Veel organisaties dragen hun steentje al bij. Om nóg meer organisaties te helpen zich in te zetten voor een beter klimaat, zijn van 12 oktober tot en met 6 november 2020 de Nationale Klimaatweken. Doet jouw organisatie ook mee?

Lees hier meer over de Nationale Klimaatweken

Nationale Klimaatweken

Meld je activiteit of verhaal aan

We roepen organisaties in héél Nederland op om mee te doen met de Nationale Klimaatweken. Samen zetten we duurzame activiteiten en voorbeelden in de spotlights en brengen we Nederland in beweging. Meld je activiteit of prakijkverhaal aan en maak gebruik van de toolkit om zelf te communiceren over jouw activiteit tijdens de Nationale Klimaatweken.

Uitgelichte activiteiten

Klimaatdag 2020

We hebben er één jaar opzitten om de doelen van het Klimaatakkoord te halen, 49 procent CO2-reductie in 2030. Net als bij de totstandkoming van het akkoord zijn honderden partijen hier dagelijks mee bezig. Op maandag 12 oktober staan we met de eerste Klimaatdag stil bij alle inspanningen.

Activiteitendata
Online

Warming Up Festival in Tolhuistuin

Tolhuistuin is Warming Up. Net als de rest van de wereld. Maar wat betekent dat? En hoe gaan we daarmee om? Hoe wonen we samen op een opwarmende planeet? 

Activiteitendata
-
Tolhuistuin, IJpromenade 2 Tolhuisweg 5 Tolhuisweg 1, Buiksloterweg 5, Amsterdam

Cycling4Climate - Dag 1 Energie

Op 12 oktober stapt klimaatgezant Marcel Beukeboom in Bergen op Zoom op zijn fiets. Om na vier dagen via Breda, Kaatsheuvel, Zeist en met een bocht naar het noorden via Hilversum, richting Harderwijk, Leek en Zwolle om tenslotte in Groningen te eindigen. Een fietstocht van bijna 400 kilometer langs de denkbeeldige watergrens van Nederland als de zeespiegel blijft doorstijgen. De tocht laat zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt aan concrete initiatieven die bijdragen aan dit doel: verduurzaming van Nederland. En wat er juist nog moet gebeuren. Onderweg spreekt Marcel Beukeboom met de vele bouwers van het Nederland dat we voor ons zien: schoon, gezond en veerkrachtig. Die bouwers vertellen hem het positieve verhaal van de hoop: het kàn, als we maar willen. En als we maar doen!

Activiteitendata
-
Start: Green Chemistry Campus, Bergen op Zoom

Laatste Praktijkverhalen

Nieuws

Meer nieuws